2015-03-18

Cem Lokmanhekim'den Dalgaları Aşan Farklı Koleksiyon








Ünlü mücevher tasarımcısı Cem Lokmanhekim, Karadeniz'in dalgalarından ilham alarak  "Dalgaları Aşmak" isimli farklı bir koleksiyona imzasını attı. Koleksiyonda  yer alan geleneksel "Trabzon hasırı"nın günümüzün modern çizgileri ile birleştirdiğine tanıklık ediyoruz. Nesiller boyu geçmişten günümüze Karadeniz kadınları tarafından el emeğiyle ile hazırlanan "Trabzon hasırı", bu koleksiyona çok özel işçilikle ve ince örme tekniği ile ön plana çıkıyor. Tasarımcı Cem Lokmanhekim, bu özel tekniği en ince ayrıntısına kadar öğrenmek için Karadeniz'i ziyaret ederek, Trabzon'da bu sanatı devam ettiren emektar kadınlarla birlikte çalışmış. Burada "Trabzon hasırı" nın renkli hikayelerini dinledikten sonra, meşakatli ve ince bir çalışma süreci geçirerek "Dalgaları Aşmak" koleksiyonunu ortaya çıkarmış.

Koleksiyonda Trabzon hasırının geleneksel örme tekniği, modern formlar ile birleşiyor. Ayrıca,  Lokmanhekim'in yorumula earcuff, kolye, yüzük, küpe,şahmeran gibi farklı parçalar bulunuyor. Tasarımcı, "Trabzon hasırı"nın tarihi geçmişine de değinerek; erkekle olan hikayesini de günümüze onlar için tasarladığı parçalarla taşıyor.

"Hayat dalgaları aşmaktır," felsefesini bu özel koleksiyonda hissediyoruz. Cem Lokmanhekim, geleneksel işçiliği modern anlayışıyla ustaca flört ettirdiği yeni koleksiyonu "Dalgaları Aşmak" ile farkını ortaya koyuyor.

-F.matic Fashion-



                                                      www.cemlokmanhekim.com.tr